7x hotspots in Amsterdam (voor zowel vegans als carnivoren)

Uiteten gaan als vegan kan lastig zijn als je met een gemixt gezelschap bent. Ik ben blij dat ik deze keuze voor mezelf heb gemaakt, maar dat betekent niet dat mijn vrienden en familie hier hetzelfde over denken. Uiteten gaan is mijn lievelings hobby en ik zie het niet zitten om dit in mijn eentje voort te zetten. Gelukkig hoeft dat ook niet. In Amsterdam worden steeds meer restaurants geopend waar zowel -goed- veganistisch eten verkrijgbaar is als eten voor carnivoren (om vleesetende mensen ook een naam te geven hà!). Dus ben je in onze hoofdstad met vrienden en familie met verschillende wensen? Dan zijn deze plekken ideaal.

Niet iedere vegan zit meer graag aan tafel met mensen die dierlijke producten eten. Ik kan dit begrijpen, maar voor mij persoonlijk vind ik het belangrijker om met gezelschap te genieten van lekker eten dan dat ik deze situaties uit de weg ga. Daarom vind ik het fijn dat steeds meer restaurants vegan opties aanbieden, zodat je niet een kale salade met een bord patat met ketchup hoeft te bestellen.

The Meets

The Meets stond al een tijd hoog op mijn lijstje en vorige week bezocht ik deze tent met vriendinnen. Zij zijn beide geen vegan en daarom leek het mij de perfecte plek om te gaan dineren. Het is een klein, gezellig restaurant dat helemaal hipster proof is ingericht. Denk aan een bakstenen muur, planten en mooie borden waarop het eten wordt opgediend.

Als voorgerecht deelden we The Meets Platter: een plateau met verschillende hapjes. Ik vond de ‘bieterballen’ erg geslaagd, de rest was lekker maar niet heel bijzonder. Als hoofdgerecht koos ik natuurlijk voor de vegan burger: een burger van zwarte bonen, zoete aardappel en quinoa. Zo goed! Dit werd geserveerd met pico de gallo en guacamole. Als dessert deelden we verschillende taartjes. Daar was niet iedereen super enthousiast over, maar ik kan een avocado limoentaart wel waarderen.

the meets

Wat: The Meets 
Adres: Cornelis Troostplein 3
Openingstijden: Maandag t/m zondag van 08:00 tot 22:00.

Yokiyo

Dit Koreaanse restaurant zat lang in het centrum van Amsterdam gevestigd, maar sinds een aantal maanden zit Yokiyo in de Indische buurt. Het is een ruim restaurant dat gezellig is ingericht met ‘moderne’ Koreaanse invloeden. Je kunt verschillende gerechtjes bestellen en delen, maar je kunt ook alles voor jezelf houden ;). Yokiyo biedt hun eigen bier aan (goed gekeurd!) en in de zomer kun je buiten eten.

Bimibap is een typisch Koreaans gerecht wat bestaat uit rijst en verschillende soorten groenten in een hot stone kookpot. Bij het gerecht hoort ei, maar dit kun je makkelijk weglaten. Er zijn ook verschillende vegan voorgerechten zoals wontons gevuld met groenten en onderstaande hapjes met onder andere tofu en sla. De kimchi bij Yokiyo is helaas niet vegan, want er zit vissaus in.

yokiyo

yokiyo

Wat: Yokiyo
Adres: Insulindeweg 1
Openingstijden: Maandag t/m zondag van 11:00 tot 00:00.

Foodhallen Amsterdam

Deze indoor foodmarkt is een begrip in Amsterdam waar ik vorige week voor het eerst ben geweest. Het eten is niet heel goedkoop, maar wel lekker én het is een leuk uitje om naar de Foodhallen heen te gaan. Iedereen kan zelf kiezen wat hij of zij wilt eten of je kunt natuurlijk allemaal hapjes delen.

Ik haalde onderstaand broodje (een bahn mi) bij Viet View: een vietnamees streetfood tentje. Ook ging ik voor kleine loempia’s. Alles was goed van smaak. Verder kun je vegan eten halen bij Green Brothers, Meneer Temaki en Maza.

foodhallen

Wat: Foodhallen Amsterdam 
Adres: Bellamyplein 51
Openingstijden: Zondag t/m donderdag van 11:00 tot 23:30. Vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 01:00.

StudioK

StudioK is zo’n plek waar ik niet gelijk aan denk om uiteten te gaan. Toch kun je hier erg fijn zitten, zowel buiten als binnen. Deze tent is een non-profit culturele organisatie en wordt geheel gerund door studenten. Naast een café en restaurant biedt StudioK een divers programma aan film en muziek. Er worden ook regelmatig clubavonden georganiseerd.

Naast een menu met vegetarische-, vis- en vleesopties bieden zij ook vegan gerechten aan. Ik ging als voorgerecht voor vegan sushi. Dit was trouwens voor het eerst dat ik vegan sushi at en ik had daar niet zo’n hoge verwachting van. Het tegendeel werd bewezen. Dit was zó lekker. Bij StudioK krijg je grote porties waarvoor je niet veel geld neerlegt.

studiok

Wat: StudioK
Adres: Timorplein 62
Openingstijden: Zondag t/m donderdag van 11:00 tot 01:00. Vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 03:00.

SNCKBR

Een nieuwe ontdekking sinds ik in West woon. SNCKBR is in het leven geroepen voor iedereen die onbezorgd wil snacken. Van pizza’s & burgers tot bitterballen & kapsalon; op alles is een gezonde variant bedacht. Deze hotspot maakt gebruik van duurzame ingrediënten, gebruikt weinig vet en de gerechten zijn vrij van geraffineerde suikers en andere zooi.

Benieuwd wat ik heb gegeten en hoe SNCKBR er van binnen uitziet? Ik schreef vorige week dit uitgebreide artikel.

SNCKBR

Wat: SNCKBR
Adres: Kinkerstraat 106-108 en Van Woustraat 34-36
Openingstijden Kinkerstraat: maandag t/m donderdag en zondag van 08:00 tot 01:00. Vrijdag en zaterdag van 08:00 tot 03:00.
Openingstijden Van Woustraat: maandag t/m donderdag en zondag van 10:00 tot 01:00. Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 03:00.

Bar Kauffmann

Bar Kauffman zit een beetje verstopt in een klein straatje en daarom wist ik niet van dit bestaan af. Bij Bar Kauffmann draait het om falafel en ik denk dat iedere vleeseter hier wel van houdt. Grappig dat dit tentje een Duitse naam heeft, want de beste falafel eet ik in Keulen. Maar ook bij Bar Kauffman is de falafel meer dan lekker. Deze kleine zaak is sfeervol ingericht en je spiekt zo de open keuken in. Ze serveren meerdere speciaal biertjes en op zondag is er een brunch.

Naast verschillende broodjes falafel bieden ze ook een special aan. Die moest ik natuurlijk proberen. Ik kreeg een pizza falafel met groene falafel op Libanees brood met aubergine, sla en een dressing van tahine. Zoals je ziet zijn de porties groot en het was eten heerlijk.

bar kauffman

Wat: Bar Kauffmann
Adres: Reinier Claeszenstraat 4B
Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag van 17:00 tot 00:00. Vrijdag en zaterdag van 17:00 tot 02:00. Zondag van 10:00 tot 00:00.

Clubkoffie

In het gezellige Oost zit Clubkoffie. Hier moet je zijn voor de lekkerste clubsandwiches van Amsterdam! Clubkoffie serveert tien clubsandwiches waarvan er twee vegan zijn. Mijn favoriet is de ‘Ubut’. Ik schreef een uitgebreid artikel over deze hotspot en dat kun je hier lezen.

clubkoffie

Wat: Clubkoffie
Adres: Krugerplein 2
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00. Zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00.

En, ben jij al bij bovenstaande hotspots geweest? Of weet jij nog een fijn restaurant waar iedereen kan eten? Ik ben benieuwd. Laat het hieronder weten. 

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *