Vegan fine dining in Amsterdam: Yerba

yerba

Afgelopen maandag was ik jarig en dat moest gevierd worden! Niels en ik gingen uiteten bij Yerba. Over dit restaurant heb ik veel goede verhalen gehoord, dus ik hier was heel benieuwd naar. Ik kan je alvast één ding verklappen: het was heel erg goed. Ik laat je graag zien waarom.

Vegan fine dining in Amsterdam

Al vaker heb ik geschreven dat ik plekken mis waar je als vegan écht goed uiteten kunt gaan. Kijk, qua vegan eettentjes in Amsterdam geen gebrek. Alleen zijn het meestal simpele, fastfood gerechten. De vegan pizza’s, kapsalons en burgers vliegen mij om de oren, maar luxe uiteten is er meestal niet bij. Toch zijn er een paar restaurants die het wel begrijpen, waaronder Yerba.

yerba

Bij Yerba kies je uit een drie-, vier-, vijf- of zesgangen menu. Alle gerechten zijn plantaardig en je kunt er een supplement bijnemen dat niet vegan is. Dat vind ik een mooi concept: de basis is sowieso vegan en als iemand écht niet zonder vlees/vis/kaas kan, is er een mogelijkheid om dat erbij te bestellen.

yerba

Niels en ik gingen voor een viergangenmenu en we deelden alle gerechten. Je ziet hierboven courgette beignets met een zhoug/dille yoghurt met broccoli. Verder deelden we een blauwe (!) tortilla met artisjok, bloemkool en gefrituurde uitjes. Ook heel fijn: op de wijnkaart staat duidelijk aangegeven welke wijn vegan is.

yerba

Door naar de volgende gang: witte asperges met rabarber, spinazie en blini’s van boekweit. Het andere gerechtje was gnocchi gemaakt van rode biet met o.a. zwarte olijven en geroosterde amandelen.

yerba

Eén van mijn favorieten: tarte tatin gemaakt van tomaat met gekarameliseerde ui, venkel en gebrande sinaasappel.

yerba

Een magnum gemaakt van witte asperges omhult in donkere chocolade. Verrassend genoeg was dit gerechtje héel erg lekker. Op rechts zie je geroosterde en ingemaakte bloemkool met o.a ingemaakte radijs en citroen.

yerba

Dan het laatste dessert: aardbeien met sumak, gerookte pruim, meringue en sorbet gemaakt van ingemaakte rode kool.

yerba

Bij Yerba werken ze met de seizoenen mee. Veel van de ingrediënten worden zelf gekweekt en verbouwd. Ook werkt Yerba veel samen met lokale boeren.

yerba

Zoals je hierboven hebt gezien, worden de gerechten prachtig opgemaakt. Ook kwam de chef aan tafel vertellen wat hij voor ons had klaargemaakt. Zulke persoonlijke aandacht vind ik altijd leuk. Verder is het geen stijve bedoeling in het restaurant, maar je merkt dat alles nét even wat meer aandacht krijgt.

Yerba
Waar: Ruysdaelstraat 48, Amsterdam
Openingstijden: Donderdag t/m maandag: 18:00 tot sluit. Zaterdag & zondag: 11:00 – 15:30 en van 18:00 tot sluit. Dinsdag & woensdag: gesloten.

Ben jij al bij Yerba geweest? Ik ben altijd opzoek naar nieuwe, toffe plekken om uiteten te gaan. Laat het hieronder weten of via Instagram & Facebook

You might also like

2 thoughts on “Vegan fine dining in Amsterdam: Yerba”

  • Dat ziet er fantastisch uit! Ik zou ook graag een keer bij Yerba eten. <3 Mag ik je vragen wat een 4-gangen-menu daar kost? Ik kon op de site van het restaurant namelijk geen menukaart vinden.

    Bedankt voor je antwoord!

    Reply
    • Ja, echt een dikke aanrader maar dat was volgens mij wel duidelijk ;). Nee klopt, alleen voorbeelden van een menukaart staan op Facebook. Voor 3-gangen betaal je €34, 4-gangen €37, 5-gangen €44 en 6-gangen €49.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *