Vegan hotspot in Amsterdam: Mr & Mrs Watson

review mr and mrs watson

Yes, na lang wachten heeft Mr & Mrs Watson haar deuren geopend! Dit moest ik natuurlijk proberen en daarom bezocht ik afgelopen zaterdag dit nieuwe, vegan restaurant.

Wat er zo bijzonder aan Mr & Mrs Watson is? Heb je even? Dit restaurant is ontstaan door middel van crowdfunding. Dat vind ik zo’n toffe manier om ideeën te laten slagen en mensen de kans te geven om hun droom te verwezenlijken. Ook laat deze crowfunding campagne zien dat mensen staan te springen om een vegan restaurant waar kwalitatief eten wordt geserveerd.

Culinair vegan restaurant

In Amsterdam heb ik niks te klagen als het om vegan restaurants gaat. Toch mis ik het soms om echt uiteten te gaan. Daarmee bedoel ik om jezelf helemaal in de watten te laten leggen inclusief goede wijn, een fijne sfeer en goed eten. Bij veel vegan restaurants heb ik het gevoel dat ik even snel een pizza, een burger of een salade eet. Vaak is het interieur net een beetje suf, wordt er geen alcohol geschonken of bestaat de kaart uit burgers. Bij Mr and Mrs Watson is dat niet het geval. Het interieur, de grote keuze uit drankjes en het eten an sich, alles klopt. Er wordt comfort food geserveerd, maar wel met een culinaire twist. En oja, belangrijk punt: dit restaurant is dé plek voor iedereen die houdt van kaas, heel veel kaas.

mr and mrs watson foodbar

Afgelopen zaterdag werd ik wakker met de behoefte aan één ding: kaas. Dit kan iets te maken hebben gehad met de drankjes van de vorige avond. Op de website staat het menu niet (ik vind dat alle restaurants verplicht hun menukaart online moeten hebben), dus ik was benieuwd naar de gerechten. Al snel werd duidelijk dat de kaas alleen ’s avonds wordt geserveerd (huil) en ik kon geen gerecht vinden waar kaas inzat.

Daarom viel de keuze op een broodje pulled no-pork en een broodje met kruidige bamiballen. Over de bamiballen; ik weet de naam niet meer, maar het zat tussen een bitterbal en een bamischijf in. Niels was zo lief om met mij de gerechten te delen ;). Vooral het broodje pulled no-pork, gemaakt van jackfruit, viel héel goed in de smaak en deze moet je dan ook echt bestellen. Ik vond de bamiballen zeker lekker, vooral door de koriander-yoghurtsaus die erbij zat.

vegan pulled no porkBroodje pulled no-pork met frietjes en saus

vegan bitterbalBroodje bamiballen met een koriander-yoghurt saus

Het restaurant zat op het eerste gezicht vol, maar Mr and Mrs Watson heeft nog een ruime beneden verdieping met genoeg plaats. Laat je dus niet afschrikken wanneer je denkt dat er geen plaats meer is. Het enige verbeterpuntje is dat zij de lunchkaart mogen uitbreiden met verschillende soorten kaas.

vegan hotspot amsterdam mr and mrs watson

Ben jij hier al geweest of ben je van plan om te gaan? Laat het hieronder weten of via Facebook en Instagram. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Nog even iets anders: ik ben genomineerd voor de Vegan Awards 2017! Súper leuk en ik voel mij vereerd. Wil jij stemmen? Dat kan via www.veganawards.nl. Dankjewel!! <3

You might also like

9 thoughts on “Vegan hotspot in Amsterdam: Mr & Mrs Watson”

 • Wat een toffe plek! Ik ga hier snel eens langs :)

  Reply
 • De kaas loopt denk ik te hard en ze produceren niet snel genoeg. Jammer want ook ik wilde graag weer eens een bord vol verschillende soorten kaas. En ook ik kwam smiddags en heb de pulled pork moeten nemen als alternatief; ik vond hem structuurloos. Mijn zelfgemaakte seitan is duizenden malen lekkerder en ik heb een demonstratie aan dit restaurant aangeboden…..geen reactie. Het goede nieuws; ik ben zelf vegan kaas gaan maken en dat is super eenvoudig; in 15 minuten heb je 6 kaasjes! Die kun je eventueel besmetten met roquefort schimmel; dan duurt het 5 weken. Zoek op internet en gij zult vinden!

  Reply
  • Volgens mij word er ook alleen ’s avonds kaas geserveerd, maar het zou top zijn als dit ook op de lunchkaart staat :) En wow, dat jij de pulled no-pork structuurloos vond, ik vond dit zo goed op smaak en echt heerlijk! Thanks voor de tip voor de kaas. Ik ga even rondspeuren.

   Reply
  • Hoi Isabelle, welk recept gebruik jij dan? Ik ben allerlei vegan kaasjes aan het proberen en de recepten/ingrediënten/hoeveelheid werk en kwaliteit varieert nogal! Ben benieuwd welke jij lekker (en eenvoudig, jeej) vindt :)

   Reply
 • Ja, verdorie zeg. Ik kwam dus speciáál voor die kaasjes, serveren ze ze niet. Had ik graag van tevoren gelezen op de website inderdaad. Potverpotver. En huilen, ja :(
  Maar het broodje ‘ei’ was goed en de pulled pork van de buren vond ik er wel smakelijk uitzien. De groentekroketjes vond ik niet heel bijzonder, maar wel oké. Snel weer terug voor de kaas!

  Reply
 • Hi Quirine, wat leuk dat je bent langs geweest en bedankt voor de mooie review! Over de kaas. We hear you. We willen niets liever dan iedereen de hele dag door verblijden met onze kaasjes! We zijn de afgelopen maand – zo lang zijn we nu open- positief verrast door het enorm hoge aantal gasten en de vraag naar de kaasjes. Omdat sommige kazen vijf a zes weken moeten rijpen hebben we, om te extra te kunnen produceren, ook extra koelruimte nodig. We bouwen daarvoor op dit moment een speciaal tuinhuis :-) Dus straks kunnen we -ook overdag- helemaal los op de kazen! Om de verwachtingen beter te managen komt er nog dit weekend een menukaart online komt te staan. Heel graag tot snel weer, met veel kaas! Liefs, Aleid & Kirsi

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *