Vegan in Alkmaar? Hier moet je zijn!

soepp menu

Ik kom niet vaak meer in Alkmaar, maar als ik hier ben word ik altijd blij van de vegan eettentjes. En dat worden er steeds meer. Van lunch tot vegan taartjes en van diner tot goede koffie: dit zijn de leukste vegan hotspots van Alkmaar.

Soepp – voor de lekkerste soepen (duh!)

soepp alkmaar

Ik begon mijn vegan tour in Alkmaar bij Soepp. Meteen mijn favoriet! Bij Soepp stap je binnen in een bomvolle ruimte: je kunt het zo gek niet verzinnen of het hangt er wel. Denk hierbij aan schilderijtjes, veel lampen, borduursels, maar ook kleding, kaarten en platen. De spullen zijn allemaal vintage en je kunt het nog kopen ook. Heel verleidelijk…

soepp menu

Het eten bij Soepp is allemaal biologisch en zij koken met de seizoenen mee. Alles is vegetarisch en er zijn veel vegan opties. Ook als je gluten- of suikervrij eet, kun je hier terecht. Naast heel veel soep, kun je kiezen uit salades, broodjes, een vegan burger of een daghap. Oh, en heb ik al gezegd dat de koffie goed is? Uiteraard dronk ik dit met havermelk.

Soepp
Waar: Hekelstraat 31
Openingstijden: Zondag t/m maandag: 12:00 – 18:00. Dinsdag & woensdag: 10:00 – 19:00. Donderdag t/m zaterdag: 10:00 – 20:00.

Sencha – voor vegan taartjes & drankjes

sencha vegan

Net zoals bij Soepp is ook Sencha een woonwinkel. De woonaccessoires zijn een mix van vintage en Scandinavisch design. Door de vele hoekjes en verschillende tafels & stoelen krijg je een huiselijk gevoel. Toen wij binnenkwamen zat Sencha bomvol, maar gelukkig kwam er snel een tafeltje vrij. Helemaal onontdekt is het dus niet. En na het proeven van mijn taartje begreep ik waarom.

sencha alkmaar

Ik kwam voor de taart en ik werd niet teleurgesteld. Sencha biedt verschillende vegan taartjes aan en ik ging voor de salted caramel (waarom, lijkt mij duidelijk). Zo. Enorm. Lekker. De porties zijn niet mis en hoewel ik normaal gesproken áltijd alles opeet, kreeg ik nu hulp van mijn vriendinnen. Zij konden dit vegan taartjes ook goed waarderen. Naast taart kun je hier terecht voor broodjes (er is een vegan optie) en lekkere warme dranken zoals een golden milk en chocolademelk van Oatly.

Sencha
Waar: Koorstraat 19
Openingstijden: Maandag: gesloten. Dinsdag t/m zaterdag: 09:30 – 17:30. Zondag: 10:00 – 17:30.

Nog meer vegan in Alkmaar:

Want dat is er. Steeds meer restaurants in Alkmaar passen hun menukaarten met vegan opties. Zoals het hoort ;). Bij onderstaande tentjes kun je goed terecht, ook handig als je met een gemengd gezelschap bent.

Echt

De eerste keer dat ik bij Echt ging lunchen, maakten zij voor mij speciaal een vegan salade. Dat is nu niet meer nodig, want ze hebben verschillende plant-based gerechten aan de kaart toegevoegd. Ook voor taartjes, lekkere sapjes en voor de borrel zit je hier goed.

Echt
Waar: Markstraat 4
Openingstijden: Iedere dag van 09:00 tot 17:30

De Binnenkomer

Dit eetcafé vind ik heel leuk: de inrichting is knus en het eten is heerlijk. Het is geen vegan restaurant, maar er zijn een aantal vegetarische opties die makkelijk te veganizen zijn. Ik belde van te voren even en voor mij maakten ze de vegastoof vegan. Vooraf at ik bruschetta (deze is plantaardig). Aanrader!

De Binnenkomer
Waar: Kerkplein 6
Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag: 11:00 – 00:00. Vrijdag & zaterdag: 11:00 – 01:00. Zondag: 11:00 – 00:00.

En, ben je eens in Alkmaar geweest? En weet je nog andere toffe eettentjes? Laat het hieronder weten in de comments of via Facebook en Instagram

You might also like

8 thoughts on “Vegan in Alkmaar? Hier moet je zijn!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *