Wanneer je veganist bent, dan betekent dit dat je niet alleen geen vlees, vis of kip eet, maat helemaal geen dierlijke producten tot je neemt. Dit betekent dus ook geen melk, ei en e-nummers met een dierlijke oorsprong. Wanneer je dus graag wilt eten middels een vegan lifestyle, dan is het belangrijk dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Dit betreft onder andere eiwitten, ijzer, vitamine B1, B2 en calcium. Deze voedingsstoffen vind je normaliter enkel in producten van dierlijke komaf. Het is dus zaak, dat je deze belangrijke vitamines ergens anders vandaan haalt. Vind je het lastig om een aanvulling te vinden op je houding eetschema, dan kan het verstandig zijn een diëtist te raadplegen. Een diëtist niets voor jou, dan zijn dit de supplementen die voor jou al veganist essentieel zijn.

Heb je supplementen nodig?

Dat voeding één van de belangrijkste zaken is in het dagelijks leven, dat is bij velen van ons wel bekend. Toch zien we, dat er tal van mensen zijn, die wel voldoende voeding binnenkrijgen, maar niet de juiste vitamines. Je kunt namelijk als veganist jezelf wel volstoppen met patat, maar je zult begrijpen dat dit niet zorgt voor voldoende vitamines en mineralen. Kortom, supplementen kunnen dan uitkomst bieden. Het is dus belangrijk, dat je volledig eetschema in balans is. Het helpt dus niet, dat wanneer jij iedere dag ongezond eet, dit probeert te compenseren met een aantal vitaminepillen. Het is dus zaak dat je goed en vooral gevarieerd eet. Wel heeft een veganist als voordeel, dat er doorgaans een stuk meer groente wordt gegeten. Dit draag al voor een groot deel bij aan de inname van voldoende vitamines en mineralen.

Welke supplementen zijn vegan:

Wist jij, dat niet alle supplementen ook vegan waren? Het is namelijk zo, dat een capsule, waar de vitamines in zitten, zijn gemaakt van gelatine. Een ander dierlijk product die vaak wordt gebruik voor het laten glimmen van de capsule, dat is afkomstig van luizen. Daarnaast kan een supplement natuurlijk zelf ook bestaat uit dierlijke producten. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld lactose. Als we kijken naar bepaalde vitamines, zoals vitamine D3 en ook omega, dan bevatten deze zelfs ook dierlijke vetten. Kortom, niet alle supplementen zijn dus ook daadwerkelijk geschikt voor een vegan lifestyle. Maar welke supplementen kun je dan wel gebruiken?

vitamine b12 forte supplementB12

Wanneer je vegan eet, dan zul je een tekort ontwikkelen aan vitamine B12. Tenzij je kiest voor een product waar deze vitamine speciaal aan is toegevoegd. Toch kunnen we je vertellen, dat dit niet vaak het geval is. Wanneer je namelijk niet voldoende vitamine B12 binnenkrijgt, dan kan dit leiden tot schade aan je zenuwen, iets wat je ten koste van alles wilt voorkomen.

Het slikken van vitamine B12, is dus zeker als veganist een absolute aanrader. Ikzelf gebruik dit B12 Forte Supplement en ben er erg tevreden van.

Vitamine D

Vitamine D is bij velen één van de bekendste vitamine die er is. Deze krijg je doorgaans het beste binnen, wanneer de zon op je huid schijnt. Uiteraard is het in Nederland een stuk lastiger, om deze vitamine dus gedurende het volledige jaar voldoende binnen te krijgen. In de winter schijnt uiteraard de zon niet. Het is dus verstandig om dit als supplement bij te slikken. Wel is het goed te weten, dat niet alle vitamine D ook daadwerkelijk vegan zijn. Let hier dus goed op, want voor je het weet heb je de verkeerde te pakken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.