Heb jij moeite met slapen, dan zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om wel je benodigde nachtrust te vinden. Eén van deze dingen is het drinken van thee. Niet zomaar thee, maar bij voorkeur kruidenthee. De werking van thee is namelijk niet alleen rustgevend, maar ook helend. Een kruidenthee is bijvoorbeeld de perfecte thee als je moeite hebt om in slaap te komen. Niet alle kruiden zijn hiervoor overigens geschikt, maar we hebben een 3-tal theesoorten voor je op een rijtje gezet, die jou kunnen helpen om ‘s avonds gemakkelijker en sneller je slaap te kunnen vinden.

kamille theeKamille thee

Kamille is al jaren een kruid die als remedie wordt gebruikt om zowel ontstekingen als angst en ook vermoeidheid tegen te gaan. Niet voor niets wordt deze kruid dus veel gebruikt om ook eventuele slaapproblemen tegen te gaan. Kamillethee heeft heel wat gezondheidsvoordelen, maar ook bij je slaap kan het dus zeker helpen.

Door iedere avond een uur voor het slapengaan een kopje kamille thee te drinken, zal je merken dat je een stuk sneller in slaap valt.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je vlak voor het drinken van je kopje kamille thee nog een kop koffie drinkt, want het is puur ondersteunend en zal dus niet als wondermiddel gezien kunnen worden.

Valeriaanwortelthee.

Valeriaan is een kruid dat al eeuwen wordt gebruikt om problemen zoals slapeloosheid, nervositeit en hoofdpijn te behandelen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het in Engeland gebruikt om stress en angst veroorzaakt door luchtaanvallen te verlichten. Tegenwoordig is valeriaan een van de meest populaire slaapmiddelen op kruidenbasis.

Net als bij kamillethee, geldt ook voor valeriaanwortel dat het goed is dit vlak voor het slapen te drinken. Ben je nu vooral ‘s nachts veel wakker, dan is het verstandig om even rustig op de bank te gaan zitten en een kopje thee te drinken. Je zult merken dat je binnen de kortste keren weer helemaal zen bent, waardoor je zo weer in slaap valt.

lavendelLavendel thee

Naast het feit dat lavendel natuurlijk ontzettend lekker ruikt, is het ook een perfect kruid om te gebruiken tegen slaapproblemen. Door de rustgevende en aromatische geur is dit bij uitstek geschikt om een heerlijke kop thee van te trekken. Je kunt kiezen voor verse lavendel, maar ook bij de reformwinkel zijn er verschillende soorten lavendel verkrijgbaar die je slaap bevorderen. Wel is het goed te weten wat slaapproblemen niet altijd verholpen kunnen worden door het drinken van enkel een kopje thee.

Vooral wanneer je druk bent en stress ervaart, liggen er vaak andere problemen aan ten grondslag die belangrijk zijn om eerst uit te zoeken. Thee is namelijk geen wondermiddel, maar het kan je zeker helpen om je innerlijke rust terug te vinden.

Hoeveel koppen thee is gezond?

Wanneer je slaapproblemen hebt, dan is het vaak verstandig om niet meer  dan één of maximaal twee koppen thee te drinken. De voornaamste reden hiervoor, is dat je ervan naar het toilet moet. Niet heel handig, wanneer je al een moeilijke slaper bent. Je zit er dan niet op te wachten dat je er ‘s nachts uit moet om regelmatig naar het toilet te moeten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.