Wanneer jij regelmatig yogalessen volgt, dan is de kans vrij groot dat jij de term chakra’s wel eens voorbij hebt horen komen. Maar wat houd dit exact in en wat kun je ermee? Vooral wanneer je net begint, zal je merken dat je werkelijk waar geen idee hebt, wanneer er tegen je wordt geroepen dat het tijd is om bepaalde chakra’s te openen. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat je het wellicht allemaal wat spannend vindt, hebben we speciaal voor jou, de 7 chakra’s voor je op een rijtje gezet en gaan we verder in op wat ze nu daadwerkelijk kunnen doen.

Wat is een Chakra?

Voordat de 7 chakra’s in ons lichaam gaan benoemen, is het eerst belangrijk te weten wat een chakra nu daadwerkelijk is. De letterlijke vertaling voor het woord chakra, dat is ‘wiel’. Een chakra is een vorm van bepaalde energie die door ons lichaam stroom. Door de vertaling wat wiel betekent te combineren met de energie die door het lichaam stroomt, zijn je chakra’s een soort wielen die de energie door je lichaam laten stromen.

7 chakra'sVerschillende soorten Chakra’s

Ons lichaam kent 7 verschillende chakra’s  iedere chakra staat voor een bepaalde functie of emotie is ons lichaam en is daar nauw mee verbonden. De 7 chakra welke wij in ons lichaam hebben zijn als volgt:

  • Wortel Chakra
  • Sacrale Chakra
  • Zonnevlecht Chakra
  • Hart Chakra
  • Keel Chakra
  • Derde Oog
  • Kruin Chakra

Om je een idee te geven waar iedere chakra voor staat, hebben we per chakra een beknopte uitleg, zodat je een idee hebt wat de werking en functie is van de verschillende chakra’s in ons lichaam. Meer gedetailleerde informatie over de 7 chakra’s kan je hier bij Nasma terugvinden.

Wortel Chakra

De wortel chakra staat voor de basis van ons lichaam. Deze chakra zorgt ervoor dat we met beide voeten op de grond blijven staan. Ook wel het gevoel van thuis en het heden genoemd.

Sacrale Chakra

Deze chakra is verbonden aan emoties en ook aan intimiteit. Wanneer jij jezelf openstelt door middel van deze chakra, dan zul je merken dat jij je emoties de vrije loop kunt laten. Dit zorgt voor een opgeruimd en vooral een opgelucht gevoel.

Zonnevlecht Chakra

De 3e Chakra is er één die gaat om het ego. Deze chakra gaat over het zelfvertrouwen en ook je wilskracht om iets te kunnen bewerkstelligen.

Hart Chakra

Het Hart Chakra staat voor liefde, compassie, geborgenheid en affectie. Als dit Chakra geopend is, ben je meelevend en vriendelijk. Je bent in staat stabiele relaties aan te gaan.

Keel Chakra

Wanneer deze chakra open staat, dan zul je merken dat jij jezelf, dus ook je gevoel en emoties veel beter tot uiting kunt brengen.

Derde oog

De ena laatste, is er eentje om goed te onthouden. Deze chakra is namelijk belangrijk voor je intuïtie en fantasie.

Kruin Chakra

De laatste in deze rij met verschillende chakra’s in ons lichaam, dat is de kruin chakra. Deze chakra zorgt voor verbinding tussen verlichting en spiritualiteit. Wanneer deze chakra is geopend, zal je merken dat je gaat voor vrede en harmonie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.