Steeds meer mensen kiezen ervoor om helemaal of minder vlees te eten. Vooral bij jongeren, zien we steeds vaker, dat ze zich ervan bewust zijn, dat het eten van iedere dag vlees een negatieve impact heeft op de uitstoot van CO2. Toch zal je, wanneer je helemaal geen vlees eet, toch en vleesvervanger nodig hebt. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Vooral wanneer je net begint met je nieuwe leefstijl, kan het best lastig zijn om geschikte vleesvervangers te vinden. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij de meest populaire vleesvervangers voor je op een rijtje gezet.

Waarom vleesvervangers?

De keuze waarom het verstandig is te kiezen voor vleesvervangers is voor velen volledig duidelijk. Toch zien we, dat ondanks de herhaaldelijke berichten, in ons land maar iets meer dan 5 procent geen vlees eet. Toch zijn er tal van redenen te bedenken, waarom vleesvervangers niet alleen een stuk beter zijn voor jezelf, maar ook voor het milieu en bovenal het welzijn van de dieren. De keuze voor vleesvervangers, zal dus in tegenstelling tot het aantal mensen wat dit nu eet, een stuk hoger moeten zijn.

vleesvervangersDe beste vleesvervangers

De wereld van vleesvervangers wordt steeds uitgebreider. Waar we tot enkele jaren geleden slechts een beperkte keuze hadden, zien we nu steeds vaker dat de supermarkten hier vaak een volledig schap aan wijden en met succes! De beste vleesvervangers van dit moment zijn; stukjes, balletjes en blokjes. Welke dit exact zijn, dat vertellen we je hier!

Wanneer je gek bent op een blokje spek of wat kip, dan kun je met de vegan kipblokjes perfect uit de voeten. De smaakbeleving is tegenwoordig dusdanig verfijnd, dat ‘nep’ nog nauwelijks is te onderscheiden van echt. Niet voor niets is dit dus één van de meest populaire vleesvervangers van dit moment. Een andere variant zijn de balletjes. Deze balletjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten van merken als garden gourmet en Beyond Meat. De meest voorkomende zijn de groenteballetjes en ook de falafel. Falafel is overigens ook prima zelf te maken, want het bestaat voor een groot deel uit kikkererwten. Zo kun je het volledig naar eigen smaak kruiden en weet je zeker dat het helemaal naar wens is.

De laatste variant is gehakt. Deze variant wordt meestal gemaakt op basis van soja en is in praktisch iedere supermarkt wel terug te vinden. Doordat er verschillende varianten zijn, is het vooral in het begin even proeven welke nu het beste bij jouw smaakpapillen past. Dus is gehakt voor jou een absolute must in de spaghetti, dan kan dit door het gebruik van vega gehakt.

vegan burgersZijn vleesvervangers gezond?

Het is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen leefstijl of het eten van vleesvervangers gezond is. Wat we wel weten, is dat iedere dag vlees eten niet bevorderlijk is voor je gezondheid. Vooral rood- en ook bewerkt vlees zijn één van de boosdoeners als het gaat om vervelende ziektes. Het eten van een vleesvervanger, is ten opzichte van normaal vlees dus wel degelijk een stuk gezonder.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.