We worden ons er met elkaar steeds meer van bewust, dat een gezonde leefstijl ontzettend belangrijk is om ons zowel lichamelijk als mentaal goed te voelen. Daarnaast zien we ook steeds vaker, dat er wordt gekozen voor plantaardig voedsel, als vervangen op onze huidige voeding. Vooral vlees, vis en kip worden gezien als producten die ons lichaam niet ten goede komen. Daarnaast geldt natuurlijk ook dat gedurende het hele proces ontzettend veel CO2 wordt uitgestoten, wat vervolgens schadelijk is voor het milieu. Het is dus niet voor niets, dat er steeds meer mensen kiezen voor een vegan lifestyle. Vraag jij je af waarom, dan zijn dit de grootste voordelen!

veganRijker aan voedingsstoffen

Wanneer je gewend bent om veel vlees te eten, dan kan de overstap naar een vegan lifestyle in het begin even wennen zijn. Want in tegenstelling tot het welbekende westerse voedingspatroon, laten we juist vlees en andere dierlijke producten staan. Het is dan dus ook niet zo gek, dat je ter invulling van deze producten meer andere producten tot je zult moeten nemen om te kunnen voorzien in je eigen behoefte. Deze inname zal daarmee ook tevens gepaard gaan met het binnenkrijgen van meer en andere voedingsstoffen.

Wanneer we kijken naar eventuele alternatieven, dan komen we al snel uit op producten zoals fruit, groente, bonen, noten en ook zaden. Doordat je logischerwijs meer van deze producten binnenkrijgt, zal je ook meer voedingsstoffen binnenkrijgen, die je waarschijnlijk als niet vegan niet tot je neemt.

Afvallen

Een ander groot voordeel van een vegan lifestyle, is dat het je kan helpen om af te vallen. Wat we namelijk vaak zien, is dat mensen die van een normale lifestyle overstappen naar een vegan lifestyle vooral in het begin de nodige kilo’s verliezen. De voornaamste reden is, dat je producten gaat eten die simpelweg een stuk voedzamer zijn, maar ook direct een stuk lager in calorieën.

Verminderd risico op hart- en vaatziekten.

Doordat je tijdens een vegan lifestyle veel meer groenten, fruit en ook peulvruchten binnenkrijgt, verlaag je het risico op hartziekte. Doordat de producten die je consumeert in een vegan lifestyle een stuk meer antioxidanten bevatten, zullen bepaalde bacteriën minder kans hebben om schade in je lichaam aan te richten. Mede hierdoor zien we, dat mensen die een vegan lifestyle volgen een stuk minder vatbaar zijn voor niet alleen hart- en vaatziekten, maar ook een betere weerstand opbouwen tegen allerlei andere vervelende bacteriën.

Conclusie

Zoals je ziet, heeft een vegan lifestyle de nodige voordelen. Toch kan het vooral in het begin even wennen zijn. Heb je het gevoel dat je je misschien ietwat zwakker voelt, dan is het verstandig om een diëtist in te schakelen. Zo kunnen jullie samen kijken of je wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zijn dat je naast een ander voedingsschema ook enkele supplementen dient in te nemen. Zo weet je zeker dat je op een gezonde en verantwoorde wijze kunt beginnen aan je nieuwe lifestyle.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.